Grădinița

Tot ce trebuie să știi despre prima săptămână la grădiniță

Prima săptămână de grădiniță reprezintă o mare provocare în viața oricărui copil, dar în același o perioadă extrem de stresantă și de emoționantă pentru părinți. Uneori, acomodarea cu grădinița poate fi o experiență traumatizantă pentru copil, mai ales dacă nu alegi grădinița potrivită. Psihologii susțin că perioada de acomodare ține […] mai mult »

Cât de importantă este stimularea creativității și curiozității încă de la o vârstă fragedă?

Se spune că imaginația este mai importantă decât cunoașterea, iar etapa preșcolară reprezintă perioada cea mai importantă pentru conturarea creativității. Stimularea creativității și a curiozității încă de la o vârstă fragedă joacă un rol esențial în procesul de învățare. Gândirea creativă le permite celor mici să facă anumite legături, să […] mai mult »

Educatorii – mai pregătiți pentru primirea copiilor cu autism în grădinițe

În fiecare an în luna aprilie, Asociația AITA organizează cursuri gratuite pentru educatorii și învățătorii din București, chiar la ei în grădinițe, pentru a-i sprijini în demersul lor de a primi, integra și înțelege cât mai armonios copiii cu autism. Despre aceste cursuri și despre copiii au autism stăm de […] mai mult »

400 de copii din comunităţile defavorizate vor merge la grădiniţă

Rolul grădiniţei este esenţial în dezvoltarea unui copil. Grădiniţa reprezintă un mediu creativ în care cei mici îşi pun bazele educaţiei şi deprind primele aptitidini necesare pentru viitorii ani de şcoală. Parcurgerea acestei etape este parte integrantă din procesul de formare al unui copil. Anii de grădiniţă ar rolul de […] mai mult »

În grădina Karin’s Kids Academy există peșteră și lac, create din dragoste pentru copii!

Atunci când vine vorba de educația copiilor noștri, ne dorim tot ce e mai bun. Se observă o tendință de creștere a preferințelor părințelor pentru grădinițele particulare în detrimentul grădinițelor de stat, pentru că acestea le oferă copiilor un curriculum centrat pe nevoile lor, cadre didactice profesioniste și bine pregătite, […] mai mult »