COPII

Ce poate fi mai frumos decât lumea copilăriei, ce poate fi mai frumos decât să observi copii fericiți?

Ei bine, cei mici devin copii fericiți atunci când sunt bine ingrijiți de către părinți, au parte de educație, sunt sănătoși, apreciati și mai ales iubiți de întreaga familie.

Responsabilitatea de părinte este mare încă din momentul venirii sale pe lume. Și cum până și vorbele din bătrâni spun "copil mare, griji mari", iată că orice etapă din viața copiilor va trebui tratată cu multă răbdare. Primul dințișor, primul său pas, primul cuvânt, prima poezie, prima zi de școală – toate reprezintă trăiri nemaîintâlnite, pe care merită să le simți.

Cum să organizezi o petrecere pentru copii la care să se distreze și adulții?

Toți copiii se bucură când își sărbătoresc ziua de naștere printr-o petrecere formidabilă, cu mulți invitați, jucării, activități felurite, mâncare delicioasă, muzică și dulciuri. Organizarea unei petreceri care să fie distractivă și pentru copii, dar și pentru adulți nu este chiar cel mai simplu lucru din lume. Există totuși câteva […] mai mult »

Învățarea bazată pe proiect

“Învăţarea bazată pe proiect” este un proces în care elevii, descoperă, prelucrează informații despre o temă de real interes pentru ei, care are relevantă atât pentru experiența lor de viată, cât și pentru contextele vieții cotidiene. Această metodă este eficientă în creșterea motivației elevilor și în sprijinirea elevilor pentru a […] mai mult »

Jocul didactic – metodă și formă de organizare a activității instructiv-educative

Din primii ani de viață, copilul are nevoie să descopere  lucruri, să realizeze puzzle, lego, să se joace cu alți copii sau cu părinții. Prin intermediul jocului, pătrunde în lumea basmului, devine prinț, rege, prințesă, mașină, etc. Nenumărate studii au demonstrat eficiența jocului didactic folosit tot mai des în procesul […] mai mult »

4 sfaturi pentru a angaja cea mai potrivită dădacă pentru copilul tău

Angajarea unui babysitter este un eveniment destul de stresant pentru majoritatea părinților, dar așteptat și cu mare entuziasm. În cele mai multe cazuri, atunci când un cuplu dorește să angajeze un babysitter înseamnă că este pregătit să își reia viața socială și să revină la activitățile de zi cu zi. […] mai mult »