Vacanța cu copiii: lucruri de care ai nevoie când pleci la drum

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă vă aflați la prima vacanță cu copiii, cu siguranță aveți multe întrebări legate de conținutul bagajului. Ca să plecați relaxați, fără teama că ați fi putut uita ceva important acasă, trecem în revistă principalele lucruri de care au nevoie familiile cu prichidei atunci când pleacă în concediu.

Hainele și încălțămintea, de nelipsit din bagajul de vacanță

În funcție de perioada pe care o veți petrece în vacanță, dar și de locul/locurile pe care le veți vizita, concepe câteva ținute pentru puiul tău. Dacă ai deja combinațiile stabilite pentru fiecare zi, nu vei mai tinde să pui în bagaj mai multe haine decât sunt necesare. Chiar dacă este vremea caldă, nu uita să adaugi în geanta de voiaj și piese pentru dimineața și seara, când temperaturile scad. Nici șapca ori pălăria pentru soare nu trebuie să lipsească de pe lista ta. La capitolul încălțăminte, pune câte o pereche din cele pe care le consideri necesare: sandale, teniși, papuci, adidași, etc.

Trusa de medicamente, aliatul fără de care să nu pleci la drum cu copiii

Dacă până acum nu o considerai neapărat necesară atunci când plecai cu partenerul la drum, situația s-a schimbat după ce a micuțul a intrat în viața voastră. Chiar dacă găsiți farmacii peste tot, este indicat să aveți la voi câteva elemente pentru plasturi, medicamente pentru răceli ori dureri de cap/dinți, soluții antiinsecte, betadină și antidiareice.

Deși nu face parte din trusa de medicamente, nu uitați să completați bagajul cu loțiunea cu SPF pentru copii. Pielea lor sensibilă are nevoie de o îngrijire atentă oriunde veți merge – la mare, la munte, în orașe ori în zone rurale.

Produse de igienă și îngrijire esențiale în orice vacanță cu copiii

Atunci când pleci în vacanță cu copiii trebuie să fiți mult mai atenți la produsele de igienă pe care le puneți în bagaje. Pe lângă cele pe care le utilizați voi, adulții, trebuie să faceți o gentuță special pentru cel mic. Din aceasta nu ar trebui să lipsească gelul de spălat, uleiul de corp, șervețelele umede, olița și prosoapele, scutece, pasta și periuța de dinți. Totodată, nu uitați nici de instrumente precum aspirator nazal, termometru, unghieră și pilă de unghii. La acestea se mai adaugă și produsele pe care cei mici le folosesc în rutina de acasă, în funcție de vârstă.

Mijlocul de transport potrivit în vacanța cu copiii

În cazul bebelușilor, dacă nu vreți să încărcați prea mult bagajul de vacanță, este suficient un marsupiu care le va permite părinților să exploreze liniștiți zona unde s-au cazat. În cazul unui copil mai mare, va trebui să luați și căruciorul cu voi, evident.

Căruciorul pentru copii potrivit pentru vacanțe este un model ușor, care se pliază și încape în portagajul mașinii. Acesta trebuie sa includă protecție împotriva soarelui, aparatoare de ploaie și coș pentru cumpărături.

Scaunul auto pentru copii nu trebuie să lipsească din călătoriile voastre. Nu numai că este obligatoriu prin lege, dar cei mici trebuie să fie cât mai în siguranță într-o mașină. Modelul ales trebuie să fie omologat în funcție de vârstă, greutate și înălțime. Consultă oferta de scaune auto de pe chicco.ro și alege modelul care se pliază pe necesitățile familiei.

Jucăriile favorite ale copilului

O noutate în orice bagaj al părinților aflați la primul copil este reprezentată de jucăriile acestuia. Acestea vor fi compania lui preferată în timpul drumului lung, dar și după ce ajungeți la locație. Luați în calcul că se va simți bine să vadă ceva familiar, un obiect care să îi aducă aminte de casă. Nu mulți copii se acomodează ușor într-o nouă locație, așa că este bine să fiți pregătiți pentru orice nemulțumire pe care ar putea să o aibă.

Cu totul pus la punct, nu există nici cel mai mic risc să nu aveți o vacanță plăcută cu copiii.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/nevinova-ie-inocen-a-placere-satisfac-ie-1712855/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *