Spitalul clinic pentru copii “Dr. Victor Gomoiu” a fost inaugurat

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Luni, 14 mai, primarul General al capital, Gabriela Firea, a participat, alături de premierul Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la inaugurarea noului spital clinic pentru copii “Dr. Victor Gomoiu”.

Victor Gomoiu 1

Picture 1 of 5

 Construit și dotat de Municipalitate

Cu acest prilej, primarul Gabriela Firea a ținut să precizeze, potrivit stiripesurse.ro, că unitatea sanitară ”este primul spital pentru copii construit în Capitală în ultimii 30 de ani! De asemenea, acesta este primul spital care asigură activități de asistență medicală, de educație academică și de cercetare științifică în domeniul de pediatrie din România, construit și dotat de Municipalitate”.

Construit după standardele UE

Noua unitate sanitară este una modernă, și este dispusă pe șase etaje. În construirea spitalului, s-a ținut cont și s-au respectat standardele Uniunii Europene în vigoare în acest domeniu. Pentru a veni în sprijinul micilor pacienți, dar și a celor care profesează aici s-a avut în vedere și dotarea secțiilor cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație.

Minihotel pentru însoțitori

Vechiul spital va deveni curând doar o amintire, deoarece în locul acestuia se dorește să se construiască un centru de excelență în oncologie. Cum la acest spital vor fi internați copii bolnavi din întreaga țară, s-a luat în calcul și construirea unui minihotel, unde însoțitorii celor mici se pot caza, pentru a fi alături de ei.

Toate secțiile vechi, mutate

Chiar dacă inaugurarea oficială a avut loc pe 14 mai, de fapt din 23 aprilie secțiile noului spital sunt funcționale. Niciuna dintre secțiile care funcționau în vechea clădire a spitalului (secția clinică de pediatrie, secția clinică neurologie, gastroenterologie, pneumologie, alergologie, ORL, cardiologie pediatrică, recuperare) nu se mai găsește în vechea clădire. De asemenea, pentru îmbunătățirea actului medical, au primit aparatură și echipamente de ultimă oră. În plus, au mai fost înființate 7 secții noi, de ortopedie, chirurgie pediatrică, diabetologie, endocrinologie, hematologie, oncologie pediatrică și dermatologie. Deocamdată, pentru că lucrurile sunt abia la început în cazul acestora, se caută urgent medici specialiști în domeniu, care vor avea la rândul lor, condiții excelente de lucru și echipamente de ultimă generație.

A crescut numărul de paturi și de săli de operație

Grație modernizărilor făcute, numărul de paturi a putut fi suplimentat până la 222, dintre care 20 de paturi sunt pentru spitalizarea de zi. De asemenea, momentan, există 50 de paturi pentru însoțitori, dar când minihotelul va fi construit, problema cazării acestora va fi rezolvată. În plus, noul spital are la dispoziție 10 săli de operații, respectiv două pentru ORL, patru pentru chirurgie pediatrică, restul de patru fiind pentru cazurile de ortopedie pediatrică.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *