Cum tratăm hemoroizii?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Deşi boala hemoroidală este o boală, care afectează o mare parte a populaţiei, foarte puţini dintre noi ştiu ce este aceasta afecţiune, cum se tratează şi mai ales, cum poate fi prevenită. Iată în continuare mai multe informaţii despre modul în care pot fi trataţi hemoroizii.

Ce sunt hemoroizii

Hemoroizii sunt acele dilataţii varicoase ale venelor situate în peretele anusului şi a rectului. Chiar dacă aceste vene sunt prezente şi în cazul unui pacient sănătos, putem vorbi de hemoroizi doar atunci când aceste vene suferă o dilataţie anormală şi capătă o formă asemănătoare unor săculeţi cu sânge. Este important să menţionăm că aceste vene dilatate pot cauza dureri în zona anală sau  sângerări în timpul tranzitului intestinal. De asemenea, este important ca persoana care se confruntă cu o astfel de situaţie, să apeleze la un medic specialist imediat după apariţia primelor simptome.

O altă informaţie esenţială pe care trebuie să o cunoşti este legată de tipul hemoroizilor. În funcţie de localizare, aceştia pot fi clasificaţi în: hemoroizi interni, hemoroizi externi, hemoroizi prolabați (ies in afara anusului) şi hemoroizi micşti.

Cum putem preveni apariţia hemoroizilor

O alimentaţie sănătoasă, evitarea exceselor, hidratarea corespunzătoare şi mişcarea te pot feri de neplacerile cauzare de aparitia hemoroizilor. Pentru a preveni apariţia hemoroizilor, îţi recomandăm  să te hidratezi corect, să ai o alimentaţie bogată în fibre, să eviţi statul prelungit pe scaun, să faci mişcare zilnic, să ai o igienă intimă corectă şi să eviţi pe cât posibil consumul excesiv de alimente picante şi alcool. De asemenea, îţi recomandăm să eviţi folosirea şerveţelelor intime parfumate sau cu alcool şi să alegi un tip de hârtie igienică fără parfum.

Simptome

Hemoroizii interni sunt nedureroşi, ceea ce îi face mai greu de diagnosticat decat hemoroizii externi., Prezenţa sângelui în scaun poate fi un symptom al hemoroizilor interni. Prin urmare, dacă observi urme de sânge în scaun sau pe hârtia igienică, îţi recomandăm să vizitezi un medic proctolog. Alte simptome asociate bolii hemoroidale sunt:

  • Durere în zona anală;
  • Senzatie de arsura sau mancarimeîn zona anală;
  • Tumefiere în zona anusului;
  • Eliminarea unor mucozităţi prin scaun.

Cum tratăm hemoroizii

Încă de la început trebuie să menţionăm faptul că daca identifici unul din simptomele bolii hemoroidale este recomandata vizita la un medic proctolog. In urma unor investigaţii amănunţite, medical îţi va putea recomanda o schemă de tratament potrivit diagnosticului tau. Hemoroizii pot fi tratati folosind:

  • Tratament medicamentos Medicul specialist îţi poate recomanda creme sau supozitoare cum ar fi cele de la Procto Glyvenol. Consultă aici prospect Procto Glyvenol crema rectală sau Procto Glyvenol supozitoare prospect.
  • Tratamente curative – în unele cazuri, medicul specialist îţi poate recomanda crioterapia, scleroterapia şi metode cu abur pentru tratarea hemoroizilor. Aceste tratamente au scopul de a usca şi chiar de a trata complet hemoroizii.
  • Tratamente minim invazive – ligatura cu benzi de cauciuc, tratamente cu radiofrecvenţa ori fototermocoagularea în spectru cu infraroşu.
  • Tratament Chirurgicalîn cazuri mai avansate sau atunci cândcelelalte alternative nu au functionat, , se poate recomanda intervenţia chirurgicală.

Este important să ştii că o parte importantă a tratării hemoroizilor este reprezentată de prevenţie, prin urmare îţi recomandăm să adopţi un stil de viaţa cât mai sănătos şi să eviţi excesele de orice fel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com