Cum transformi baia într-una sigură pentru membrii familiei?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Baia, cea mai mică încăpere a unei case se poate transforma în cea mai periculoasă în câteva secunde. Este nevoie de o singură clipă de neatenție pentru producerea unui eveniment ce poate să se finalizeze, pe lângă o sperietură zdravănă, cu un cucui, o entorsă sau chiar alte accidentări mai grave. Chiar dacă oricine poate să sufere accidentări în baie, există două categorii de vârstă care sunt cele mai predispuse acestor evenimente neplăcute: copiii și bătrânii. Iată astfel cum poți asigura baia casei tale astfel încât să fie o zonă sigură atât pentru cel mai mic membru al familiei, cât și pentru cea mai în vârstă persoană din casă.

Siguranța băii pentru persoanele vârstnice sau cu handicap

Persoanele în vârsta sau care suferă de un handicap găsesc baia ca fiind una dintre cele mai solicitante încăperi ale casei, necesitând echilibru și efort. În prezent însă s-au inventat câteva obiecte ce le oferă acestora posibilitatea de a se mișca în intimitatea băii independent și în siguranță.

  • Barele de siguranță pentru baie sunt ideale nu numai pentru bătrâni, dar și pentru persoanele cu handicap. Acestea pot fi instalate în întreaga baie, la duș sau în zona toaletei, fiind extrem de rezistente și utile. În plus, unele dintre ele au funcție rabatabilă pentru a fi strânse atunci când nu sunt utilizate sau când se curăță baia.
  • Scăunelul de baie este extrem de util pentru persoanele care nu mai pot sta suficient de mult timp în picioare pentru a se spăla. Cu picioare antiderapante ce se fixează pe gresia din duș, persoanele care suferă de echilibru și de forță a picioarelor pot sta comod în timpul igienei corporale.
  • Preșul antialunecare ce se pune în cadă sau în duș este eficient impotriva formării acelei pelicule de săpun și apă extrem de alunecoase.
  • Covorul antiderapant pentru ieșirea din baie poate să înlocuiască cu succes covorașele de baie clasice. Acestea sunt un adevărat pericol deoarece se deplasează și se denivelează, devenind o sursă de alunecare și împiedicare.

Cu ajutorul acestor obiecte amenajarea băii se poate face în așa fel încât aceasta să fie atât frumoasă, cât și utilă și sigură.

Aspecte de care să ții cont pentru siguranța copiilor

Copiii se pot accidenta în oricare încăpere a casei, însă baia este considerată ca fiind una dintre cele mai riscante, din cauza apei. Alunecări, arsuri sau și mai grav, înecuri sunt printre accidentele la care se pot supune copiii în baia locuinței. Astfel, pe lângă atenta supraveghere, există câteva produse de siguranță pentru baie ce pot fi achiziționate pentru a transforma baia într-un mediu sigur și distractiv pentru copii.

  • Scăunelul fără de care cel mic nu poate ajunge la lavoar sau la toaletă trebuie să aibă picioare antiderapante și să fie suficient de stabil să reziste mișcărilor.
  • Sistemele de închidere sigură pentru dulapuri astfel încât copilul să nu ajungă la lamele de ras, la forfecuța de unghii, la soluțiile de curățare, la parfumuri sau la farduri.
  • Instalarea unor încuietori sau capace pentru a preveni deschiderea accidentală a robinetului de apă, mai ales a celui cu apă fierbinte.
  • Alunecările sunt extrem de frecvente în cazul copiilor, care simt nevoia să se cațere sau să țopăie pe suprafețele alunecoase ale băii. De aceea, barele de protecție și covoarele antiderapante pot fi folosite cu succes pentru a preveni accidentarea copiilor.

După cum observi, există câteva metode de a transforma baia într-o încăpere sigură și prietenoasă cu persoanele vulnerabile ale locuinței. Barele de siguranță și scaunele de baie au un aspect frumos, simplu și elegant, potrivindu-se în orice stil de baie. În ceea ce privește covorașele de baie, acestea sunt disponibile în diferite modele și culori, astfel încât poți îmbina fără probleme utilul cu plăcutul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com