Cum alegi un aparat de cafea pentru casa ta: 4 caracteristici de care să ții cont

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi la nivel mondial, în special în prima parte a zilei. Majoritatea oamenilor aleg să consume o ceașcă din această „licoare magică” în special datorită efectului energizant pe care îl are asupra întregului organism, dar și pentru gustul puternic, amărui și aromat.

Sursa: Shutterstock

Dacă și tu ești îndrăgești această băutură și vrei să profiți de toate beneficiile pe care le poate oferi corpului tău, probabil că deja te-ai gândit să achiziționezi un dispozitiv dedicat preparării sale. Având în vedere că piața este una variată, plină de modele potrivite pentru toate gusturile, nevoile și bugetele, găsești mai jos câteva aspecte pe care să le urmărești atunci când alegi:

1.  Aparat de cafea manual sau automat

Poate la o primă vedere faptul că espressorul tău va fi automat sau manual nu ți se pare important, însă, pe termen lung, acest aspect va fi util. Anumite aparate de cafea sunt concepute astfel încât să îți râșnească pe loc ingredientul principal, acestea având prestabilite funcții precum cantitatea, gradul de măcinare al boabelor sau intensitatea.

La rândul său, un espressor clasic se folosește cu cafea deja măcinată, care se presează manual în recipientul dedicat. Procesul este unul simplu în ambele cazuri, însă timpul total de preparare al cafelei variază în funcție de dispozitivul ales. Cel manual trebuie curățat după fiecare utilizare, iar cel automat poate prepara până la 7-8 cafele fără să aibă nevoie de intervenții suplimentare.

2.  Espresso sau cafea cu lapte

Tipul de băutură pe care o preferi este, de asemenea, un criteriu care trebuie luat în considerare. Dacă preferi o cafea simplă, de tip espresso sau americano (cafea lungă), un aparat fără recipient pentru lapte (fie el manual sau automat) va fi suficient.

Dacă, în schimb, îți place să servești o ceașcă de cappucinno, latte sau macchiato, va trebui să optezi pentru un dispozitiv cu funcție de spumare. Unele dintre cele mai noi modele au și un compartiment dedicat laptelui, pentru a-ți prepara o băutură de specialitate, ca la cafenea.

3.  Cafea măcinată sau capsule

Această alegere ține deopotrivă de gusturile, dar și de bugetul tău. Există aparate de cafea care folosesc boabe întregi sau măcinate pentru a-ți prepara băutura, dar și aparate pe bază de capsule de unică folosință. Poți testa câte o cană de cafea preparată în ambele moduri, pentru a vedea care îți place mai mult.

Ia în considerare, totuși, și numărul de cafele pe care le prepari zilnic, dar și bugetul de care dispui. Dacă este vorba despre o familie mai numeroasă, capsulele se pot dovedi o variantă ceva mai costisitoare, în funcție de calitatea acestora.

4.  Numărul de cafele zilnice

Continuând ideea de la punctul 3, numărul de cafele pe care le pregătești zilnic va influența decizia finală pe care o iei. Un espressor este eficient atunci când se prepară cel puțin o cafea zilnic, deoarece acesta trebuie întreținut corespunzător și decalcifiat la anumite intervale de timp.

Dacă bei cafea ocazional sau o prepari doar pentru musafiri, probabil o cafetieră va fi suficientă pentru nevoile tale. Aceasta este de dimensiuni mici, putând fi ușor depozitată, are nevoie doar de filtre de unică folosință și grija pe care trebuie să i-o aloci din punct de vedere al întreținerii este redusă.

Consumarea unei cești de cafea în fiecare zi a intrat în rutina multor persoane, în timp ce unele preferă să o bea doar ocazional. În funcție de stilul tău de viață, timpul și bugetul de care dispui, dar și de preferințele în ceea ce privește variațiile în care poate fi preparată, cu siguranță vei găsi un aparat pe placul tău. Ia în calcul caracteristicile din acest articol și alegerea va deveni mai ușoară.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com