5 moduri prin care poți învăța mai ușor o limbă străină

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Să înveți o limbă străină de circulație internațională, precum limba germană sau limba engleză, este acum un lucru mai simplu de realizat ca niciodată. Online-ul, acest tool puternic de facilitare a noțiunilor de care ai nevoie, se accesează cu ușurință și oferă o listă extinsă de instrumente, prin care poți învăța o limbă străină.

Însă ține foarte mult și de tine cât de repede vei asimila noțiunile de bază. Așa că ai mai jos 5 recomandări venite din partea experților, ce pot simplifica întregul proces. Aplicate în programul zilnic sau săptămânal, destinat învățării unei limbi străine, aceste sfaturi vor contribui la accelerarea ritmului de învățare.

1.  Alege resursele potrivite pentru a învăța

Având la dispoziție o listă atât de variată de resurse, poți alege cu ușurință instrumentele de învățare pentru limba străină, în funcție de propriile tale preferințe. Cursuri audio sau video, scrise sau predate la televizor, toate aceste canale se activează facil, astfel încât procesul de învățare să aibă un caracter continuu.

De asemenea, ai la dispoziție și cursuri online de predate a limbilor străine, la care te poți înscrie cu doar câteva click-uri. Și cel mic poate începe să învețe odată cu tine, mai ales când se află la o vârstă la care mintea sa absoarbe ca un burete noțiuni noi și interesante. Află mai multe acum despre cursurile de germana pentru copii.

2.  Continuă exersarea zilnică a limbii străine

Este important să exersezi zilnic, mai ales dacă înveți de mai puțin de un an limba străină respectivă. De cele mai multe ori, imposibilitatea de a învăța rapid o limbă străină are legătură cu lipsa de practica zilnică a acestei discipline. Exersarea continuă a limbii germane îți permite să integrezi cu mai multă naturalețe acest set de noțiuni în rutina vieții tale. Evident, recompensele nu vor întârzia să apară.

3.  Concentrează-te pe învățarea corectă a cuvintelor

O serie de tehnici perfecționate în timp îți permit să reții și să înveți în mod corect pronunțarea sau scrierea cuvintelor din limba străină pe care o înveți. Iată doar câteva recomandări, în acest sens:

Învață cuvinte asemănătoare cu unele cuvinte din limba română. Limbile romanice sau cele germanice pot avea un numitor comun, în acest sens, astfel încât să îți fie mult mai ușor să memorezi cuvinte noi, pe baza altora asemănătoare, pe care deja le cunoști. 

Notează într-un carnețel cuvintele noi pe care le auzi. Cercetările arată că, atunci când notezi de mână anumite informații nou asimilate, îți este este mult mai ușor să le reții, comparativ cu tastarea acestora într-un draft de Word.

4.  Urmărește programe TV și clipuri video în limba respectivă

Click din când în când pe un post de la televizor în limba germană, sau pe un canal de Youtube al unui vlogger german. Nu trebuie ca aceste canale media să conțină lecții destinate celor care doresc să învețe această limbă străina, ci doar sa propună un cadru în care acest instrument de comunicare este prezent, într-un mod cât se poate de firesc. Identifică fraze și cuvinte cunoscute deja și observă cum sunt acestea integrate în discurs.

5.  Fă-ți prieteni vorbitori ai limbii străine respective 

Social media îți deschide ușile către o comunitate uriașă de vorbitori ai aceleiași limbi străine pe care tu o înveți, fie că sunt vorbitori nativi sau nu. Dialogul în limba germană cu vorbitori la care ai un acces direct este cât se poate de important, în procesul de consolidare și integrare a cunoștințelor, pe baza unor situații conversaționale reale. Acesta este unul dintre cele mai practice exerciții, privind nu doar învățarea unei limbi, ci și utilizarea acesteia.

Tu ce alte tehnici de învățare a unei limbi străine crezi că generează rezultate rapide?

Imaginea poate fi descarcata de aici

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com