Îngrijirea bebelușului

Îngrijirea bebelușului reprezintă o etapă pe cât de plăcută, pe atât de dificilă pentru fiecare părinte ajuns acasă cu micuțul său.

Primele ore de viață par să treacă extrem de ușor, bebelușul aflându-se sub grija personalului medical al maternității, însă odată ajunși acasă, cel mic trece în grija părinților care, aflându-se la prima experiență de acest fel, sunt neîndemânatici și mai ales temători.
Bebelușul este o ființă plăpândă care are nevoie de multă atenție, protecție și o îngrijire minuțioasă. Are nevoie să i se facă băiță, să-i fie schimbat scutecelul, trebuie să fie alăptat ori hrănit cu biberonul, adormit, măngâiat, iubit. Într-un cuvânt, are nevoie de tine 24 de ore din 24, fiecare secundă fiind extrem de prețioasă. De multe ori părinții au impresia că bebelușul îi urmărește cu privirea prin încăpere în așa fel încât să nu se simtă singuri – într-adevăr, are nevoie și de iubirea ta. În același timp, bebelușul te vrea alături și ori de câte ori ceva din cele de mai sus îl deranjează ori atunci când dispari, chiar și pentru câteva secunde, începe să plângă.
Așadar, îngrijirea bebelușului înseamnă totul – înseamnă să înveți să ai grijă de pielea sa, să îi faci băiță, să îi schimbi scutecelul, să îi speli cu grijă hăinuțele, să îl adormi, să îl hrănești, să îi vorbești. Dar, să le luăm pe rând.

Doctor Simona Pecec - Medic Specialist Pediatru:
Hidratarea în exces nu este benefică pentru îngrijirea bebelușului, putând duce la iritații, mai ales la nivel fesier, unde alături de alți factori (temperatură ridicată, frecarea cu scutecul, urină) determină apariția uneia dintre cele mai frecvente iritații - dermatita de scutec.

Ce șervețelele umede să folosești pentru bebeluși?

Șervețelele umede pentru bebeluși au un rol important în geanta cu obiectele esențiale pe care mămicile o cară peste tot unde merg cu bebelușii. Alături de scutece, șervețelele umede pentru bebeluși sunt indispensabile pentru mămici pentru că sunt igienice și curăță și hrănesc pielea sensibilă a bebelușului. Atunci când ești […] mai mult »

Sfatul medicului pentru tinerele mămici – Cum să faci alegerile optime pentru creșterea bebelușului tău.

Orice femeie care și-a dorit un copil încearcă să facă totul pentru a-i asigura acestuia un start bun în viață, iar dezvoltarea sa să fie una armonioasă, atât pe plan fizic, emoțional, cât și intelectual. Alegerile pe care le faci sunt esenţiale. Iată câteva dintre recomandările medicilor, uşor de urmat […] mai mult »