Îngrijirea bebelușului

Îngrijirea bebelușului reprezintă o etapă pe cât de plăcută, pe atât de dificilă pentru fiecare părinte ajuns acasă cu micuțul său.

Primele ore de viață par să treacă extrem de ușor, bebelușul aflându-se sub grija personalului medical al maternității, însă odată ajunși acasă, cel mic trece în grija părinților care, aflându-se la prima experiență de acest fel, sunt neîndemânatici și mai ales temători.
Bebelușul este o ființă plăpândă care are nevoie de multă atenție, protecție și o îngrijire minuțioasă. Are nevoie să i se facă băiță, să-i fie schimbat scutecelul, trebuie să fie alăptat ori hrănit cu biberonul, adormit, măngâiat, iubit. Într-un cuvânt, are nevoie de tine 24 de ore din 24, fiecare secundă fiind extrem de prețioasă. De multe ori părinții au impresia că bebelușul îi urmărește cu privirea prin încăpere în așa fel încât să nu se simtă singuri – într-adevăr, are nevoie și de iubirea ta. În același timp, bebelușul te vrea alături și ori de câte ori ceva din cele de mai sus îl deranjează ori atunci când dispari, chiar și pentru câteva secunde, începe să plângă.
Așadar, îngrijirea bebelușului înseamnă totul – înseamnă să înveți să ai grijă de pielea sa, să îi faci băiță, să îi schimbi scutecelul, să îi speli cu grijă hăinuțele, să îl adormi, să îl hrănești, să îi vorbești. Dar, să le luăm pe rând.

Doctor Simona Pecec - Medic Specialist Pediatru:
Hidratarea în exces nu este benefică pentru îngrijirea bebelușului, putând duce la iritații, mai ales la nivel fesier, unde alături de alți factori (temperatură ridicată, frecarea cu scutecul, urină) determină apariția uneia dintre cele mai frecvente iritații - dermatita de scutec.

Maternitatea Bega din Timișoara, printre cele mai moderne din țară

Doi ani de zile au durat renovările maternității Bega din Timișoara, iar acum locuitorii orașului pot afirma, cu mândrie, că dotările instituției sanitare sunt precum ale celor similare din țări precum Austria sau Germania. Aparatură de ultimă generație Potrivit celor de la digi24.ro, ”totul a fost înlocuit şi modernizat, a […] mai mult »

Tot ce este bine să știi despre certificările de care trebuie să ții cont atunci când alegi scutecul bebelușului tău.

Pictograma 1 – Certificarea Asthma Allergy  Te-ai întrebat vreodată ce conțin scutecele pe care le folosești încă de la nașterea micuțului tău? Este simplu să afli, dacă urmărești pictogramele evidențiate pe unele pachete de scutece. Dacă nu ai dat atenție subiectului până acum, te invităm să citești articolele noastre, care […] mai mult »

Cum să alegi cele mai bune șervețele pentru bebelușul tău

Dacă te gândești că un bebeluș epuizează aproximativ 320 de scutece într-o lună, iar la fiecare schimbare, ai nevoie de șervețele pentru curățarea murdăriei, s-ar putea să îți treacă prin minte să faci stocuri întregi de pemperși și șervețele umede. Totuși, nu te grăbi. În primul rând, acum ai posibilitatea […] mai mult »

Pernele pentru bebeluși și caracteristicile lor cele mai importante

Pe măsură ce bebelușul tot crește și crește, va veni momentul în care va avea nevoie de o pernă pentru a beneficia de un somn cât mai confortabil pe tot parcursul nopții. Pernele pentru sugari, cunoscute și sub denumirea de perne pentru bebeluși, sunt concepute ținându-se cont de dimensiunile copilului. […] mai mult »

Ce criterii trebuie să îndeplinească un pățut pentru copii?

Achiziționarea pătuțului pentru copii este o sarcină destul de copleșitoare pentru proaspeții părinți, dar totuși ar trebui abordată cu entuziasm și atenție sporită. Dacă știi ce criterii importante trebuie să îndeplinească pătuțul pentru copii și de unde anume poți să îl achiziționezi, problema e ca și rezolvată. Într-adevăr, există numeroase […] mai mult »