Dinții de lapte

5 motive pentru care ar trebui să alegi o periuță electrică pentru copilul tău

copil-spalat-dinti

Igiena dentară a copiilor începe încă de la cele mai mici vârste, medicii stomatologi recomandă curățarea dinților încă de la apariția primului dințișor de lapte, acest obicei trebuind a fi însușit pentru un zâmbet sănătos. Atunci când alegi o periuță pentru copilul tău trebuie să ai în vedere, în mod […] mai mult »

De ce să alegi periuța electrică? Iată 9 funcții pe care trebuie să le iei în considerare!

periuta-electrica

Periajul dentar este important de la cele mai mici vârste. Acesta asigură sănătatea orală, previne apariția cariilor și oferă dinților strălucirea necesară pentru orice zâmbet frumos. Periuțele electrice, pe care le puteți regăsi aici, au numeroase avantaje pe care trebuie să le iei în considerare atunci când faci alegerea corectă, […] mai mult »

6 alimente care vă mențin dinții sănătoși și albi

dinti

Relația dintre alimente și dinții noștri este ambiguă. De cele mai multe ori resturile alimentare rămase între dinți creează probleme, cum ar fi deteriorarea smalțului, aciditatea sporită care favorizează apariția cariilor, precum și neplăcutele pete și acumulări de tartru. Dacă diferite reclame ne îndeamnă să consumăm gume de mestecat minune […] mai mult »

7 tipuri de alimente care pătează dinții și sfaturi pentru a le “păcăli”

albire dentară

Oricine își dorește dinți albi, imaculați. Cu toate acestea, există alimente care pătează dinții. Iată mai jos câteva dintre ele și află ce poți face pentru a evita aceste probleme! Ceaiul Ceaiul este o băutură sănătoasă dar nu este și cea mai bună opțiune pentru a-ți păstra dinții albi. Specialiștii […] mai mult »

Calendarul erupţiei dentare la bebeluși! Vezi totul despre simptome și calmarea durerilor puiului tău!

dinti de lapte

Apariţia dentitiei la bebeluşi este un proces lung şi uneori dureros. Cu toate acestea, apariţia primului dinţişor al copilului este un eveniment mare în familie. Este, de asemenea, un pas important în dezvoltarea copilului. Inflamarea gingiilor în timpul erupţiei dinţilor este o afecţiune destul de comună la sugari. Masajul poate […] mai mult »

Durerea de dinți la copii

durerea de dinti la copii

Durerea de dinți la copii devine un lucru firesc, odată cu trecerea anilor. Atunci când sunt mici și se află în așteptarea primilor dintișori, căderea dinților de lapte sau cariile dentare pot fi cauze directe ale durerii. Durerea de dinți la copii, are așadar două cauze majore – apariția dinților […] mai mult »

Dințișorii la bebeluși

dintisorii la bebelusi

Dințișorii la bebeluși sunt urmăriți de fiecare părinte aflat la începutul acestui drum, fiind curioși cum anume se petrece întregul proces. Desigur, deși ne uităm în cavitatea bucală a bebelușilor aproape de când se naște, în speranța că cei doi dințișori își vor face în curând apariția, în realitate lucrurile […] mai mult »