BEBELUȘI

Primul an alături de bebeluși – un an plin de emoții, griji, dar și multe împliniri. Orice bebeluș are nevoie de multă atenție și îngrijire din partea părinților săi pentru a crește mare, așa că în toată această perioadă va trebui să înveți să îi asculți nevoile și să ai grijă ca mica ta comoară să aibă parte de tot ceea ce e mai bun.

Un bebeluș are nevoie de atingeri tandre, dragoste necondiționată, iubire fără margini, dar și de multă îngrijire. Va trebui să afli cum să îl speli, cum să îl înveți să mănânce, cum să îl alăptezi corect, cum să îi schimbi hăinuțele și scutecul, cum să îl plimbi, dar și cum să îi vorbești. Va trebui să te comporți ca un părinte responsabil, încă din prima clipă de viață a puiului tău.

Și nu uita – un bebeluș care zâmbește determină răsplata muncii tale!

Protejați biodiversitatea!

Ce este biodiversitatea?            Organismele vii, plantele și animalele, dar și sistemele ecologice din care acestea fac parte, această varietate a vieții descrie conceptul de biodiversitate, baza existențială a vieții noastre. De ce este importantă biodiversitatea? Biodiversitatea ne oferă numeroase “servicii gratuite”, provenite din natură, necesare supreviețuirii noastre zilnice, cum […] mai mult »

Importanţa alăptării

Faptul că alăptarea este una dintre cele mai sigure şi bune căi de alimentare naturală a nou născutului, îl ştim cu toţii. Însă studiile pe această temă continuă se se facă, tocmai pentru a încuraja şi convinge tinerele mame de importanţa alăptatului la sân. Evenimentele „Mama şi copilul” Evenimetele din […] mai mult »

5 motive pentru a-ți alăpta bebelușul

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea bebelușului la sân exclusiv până la vârsta de 6 luni, iar mai apoi precizează că ar fi indicată continuarea alăptării până la vârsta de doi anișori ai bebelușului, în paralel cu hrana diversificată. Laptele matern este considerat cea mai sănătoasă hrană pentru bebeluș, însă […] mai mult »