Nașterea

Nașterea este momentul în care cele nouă luni se spulberă, iar bebelușul este pe drum pentru a te cunoaște. Nașterea este momentul primei întâlniri cu puiul de om, o etapă ce nu poate fi trecută cu vederea de nicio femeie.

Nasterea galerieFie că alegi nașterea naturală sau nașterea prin cezariană va trebui să te informezi din timp, să ceri sfaturile specialiștilor și să afli cum anume va trebui să te comporți în așa fel încât să îți poți duce până la capăt menirea – aceea de mămică.

Deși multe dintre femei consideră nașterea o etapă peste care nu vor putea trece, temându-se de durerea provocată de un travaliu mult prea activ sau lung ori de recuperarea mult prea greoaie, aceasta va putea fi depășită prin respectarea îndrumărilor cadrelor medicale din maternitate, fiindu-ți suport în noul drum pe care îl vei începe. O femeie informată este aceea care reușește să își cunoască propriul corp, știind cum anume să lupte cu reacțiile sale, învingând durerea și teama de necunoscut.

Trecând dincolo de travaliu și expulzie, nașterea este o trăire, aducând emoția primei întâlniri.

Anestezia epidurală la nașterea naturală – la ce efecte nedorite să te aștepți?

epidurala

Anestezia epidurală reprezintă cea mai uzuală metodă pentru a atenua durerile nașterii naturale. Cu toate că gravidele care aleg nașterea naturală și-ar dori să își simtă corpul de la început și până la sfârșitul nașterii, durerile insuportabile s-ar putea să le determine pe cele mai multe să apeleze la beneficiile […] mai mult »

Care este cea mai bună poziție de naștere? Iată cum aleg aceste femei să nască!

naștere

Găsirea unei poziții de naștere, potrivite pentru a duce la bun sfârșit chinurile travaliului este foarte importantă. De aceea, aceste imagini contrazic poziția clasică – nu trebuie să stai doar culcată pe spate, eventual așezată pe scaunul ginecologic pentru a-ți aduce pe lume bebelușul. La naștere te poți mișca, poți […] mai mult »

Travaliul, expulzia și momentul de după naștere! Iată cele mai apreciate fotografii din lume!

nașterea

Orice femeie se întreabă cum arată travaliul, expulzia, dar și momentul de după naștere. Cu siguranță, teama de durere este destul de mare, însă, după naștere, totul pare uitat definitiv, dragostea față de bebeluș fiind atât de mare încât nimic pare să nu mai conteze. Nașterea are mai multe etape […] mai mult »

Vezi ce reacții are acest bebeluș atunci când este scos din pântecul mamei sale! Cel mai impresionant filmuleț!

nasterea prin cezariana

Nașterea prin cezariană este la fel de emoționantă ca și nașterea naturală. Deși unii medici declară recuperarea mult mai ușoară în cazul nașterii naturale, considerând-o mai sigură atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș, în realitate, pot exista situații în care nașterea prin cezariană să salveze viața celor doi, fiind […] mai mult »

Nașterea naturală! Iată cum vine bebelușul pe lume! Imagini incredibile!

nașterea naturală

Nașterea naturală te desăvârșește ca femeie. Este dureroasă, dar foarte frumoasă! Momentul regăsirii dintre mamă și bebeluș este unic și de aceea, Morag Hasting, un fotograf din Vancouver reușește să transmită cele mai frumoase fotografii, care descriu nașterea etapă cu etapă. Prima gură de aer a bebelușului este surprinsă printr-o […] mai mult »

Cum arată o mamă după naștere – iată cel mai apreciat proiect foto din întreaga lume!

dupa nastere

Natalie McCain, un fotograf cunoscut din Florida, încearcă să arate în cel mai apreciat proiect foto, intitulat The Honest Body Project, cum arată o mamă după naștere. Postpartum este un termen pe care îl auzim des, ce reprezintă perioada de recuperare după naștere. O mamă trece prin numeroase lucruri după […] mai mult »