7 obiceiuri alimentare care îţi pot strica dinţii şi cum să te protejezi de efectele lor

Deşi vizitează în mod regulat cabinetul stomatologic pentru controale de rutină şi au o igienă dentară bună, unele persoane au anumite obiceiuri care, din păcate, pot compromite sănătatea dinţilor. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont, ne spune care sunt cele mai frecvente şi dăunătoare dintre ele şi ce putem face […] mai mult »

Cariile dentare

cariile-dentare

Odată cu apariţia dentiţiei temporare se ivesc și problemele. Lipsa de igienă, neglijenţa părinţilor și absenţa sfaturilor medicale îi pot pune pe cei mici în situaţii neplăcute, ivindu-se cariile dentare. Dinții de lapte se pot caria asemenea celor permanenți, diferența mare este că structura dinților temporari este diferită față de […] mai mult »

Problemele dento-maxilare la copii

Problemele dento-maxilare la copii

Mulţi dintre noi suntem părinţi și ne dorim să avem copii sănătoși și frumoși, iar cea mai bună ”metodă de tratament” este prevenirea. Din acest punct de vedere este bine să cunoaștem semnele clinice ale anomaliilor dento-maxilare care, dacă sunt depistate la timp și înlăturate, pot evita tratamentul de mai târziu […] mai mult »

Atenţie la carii! Cariile pot fi prevenite!

carii

Sigilarea este o măsură de prevenţie a formării cariei dentare pe suprafaţa masticatorie a măselelor (și/sau premolarilor). Sigilarea este nedureroasă și extrem de eficientă. Sigilarea șanțurilor și fosetelor ocluzale se realizează cu rășini compozite, compomeri sau cu ionomeri de sticlă (glassionomeri). Aceste materiale trebuie să protejeze țesutul dentar prin eliberarea de […] mai mult »