Animalul de companie în viaţa copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Câinii și pisicile par să fie cei mai apropiaţi prieteni pentru copilul tău și acest lucru nu doar pentru că se simte bine în compania lor, ci pentru că prin ei ajunge să se dezvolte emoţional.

Animalul de companieÎi mângâie, le vorbește, are grijă de ei, iar toate aceste activități îi vor aduce numai beneficii. Va crește alături de ei și va învăța aspecte pe care și le va însuși într-un mod direct.

Responsabilizarea copilului este cel mai important lucru care i se poate întâmpla. Mai înainte de a-i aduce alături animalul de companie, explicați-i micuțului că nu îi va servi doar la joacă, ci va trebui să îl hrănească, să îl spele, să îl plimbe și să îi fie alături ori de câte ori este bolnav. Câinele trebuie scos din casă cu regularitate, pisica are nevoie de tandrețe, peștișorii din acvariu au nevoie de multă igienă, iar iepurașul are nevoie de hrană continuă. Abia după ce va înțelege care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni, faceți alegerea. Astfel, copilul va ști cum să se comporte, fiind mult mai responsabil. În acest mod, copilului i se va dezvolta stima de sine. Prin îngrijirea prietenului său și prin finalizarea sarcinilor, acesta se va simți mult mai responsabil și competent. Nu îi impune copilului mic să facă totul. De exemplu, un copil de trei anișori va înțelege că trebuie să îi pună apă sau să îi dea să mănânce, dar nu va reuși să îl plimbe și nici să îi facă curat ori să îl îngrijească. Atunci când copilul crește, vor crește odată cu el și responsabilitățile casnice.

Câinii, pisicile ori orice alt animal ai alege nu comunică verbal, așa că micuțul îi va cunoaște mimica și va ști de ce are nevoie. Va comunica nonverbal, îmbunătățindu-și inteligența emoțională. În plus, cel mic va învăța ciclul firesc al vieții.

Prin mângâierea animalului de companie, corpul începe să reducă nivelul endorfinelor, așa că organismul se va elibera de stres. Cu alte cuvinte, avându-l în preajmă, copilul se va simți bine, va alunga tristețea și supărările și va reuși să depășească anumite etape dificile din viață, precum divorțul părinților sau problemele de sănătate. Câinele și pisicuța vor deveni propria alinare sufletească, prietenii care îi vor asculta toate problemele și pe care se poate baza necondiționat. De obicei, copilul care suferă va găsi în animalul de companie confidentul său, cel mai bun prieten, uneori apropierea de el va înlocui lipsa mamei sau a tatălui. Se va apropia de acesta dorindu-și să obțină și să păstreze starea de siguranță.

Dar să nu uităm și de partea frumoasă a lucrurilor. În preajma animalului, copilul se joacă, aleargă, comunică, este spontan și radiază de fericire. Va încerca să transforme cățelul ori pisica în așa fel încât aceștia să dobândească sentimente și nevoi asemănătoare cu ale lui. Privindu-l, părinții pot afla mai multe despre comportamentul copilului, vor reuși să îi identifice nevoile și să îi afle temerile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com