Te-ai săturat să țipi la copilul tău ca să te asculte! Iată care sunt pașii pe care să îi urmezi pentru o educație ca la carte!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu siguranță, dacă citești aceste articol te numeri printre persoanele care s-au săturat să țipe la copilul lor pentru a fi ascultate. Și acest lucru nu pentru că este o problemă cu modul în care îți crești copilul, ci pentru că nu există reguli clare pe care copilul să le poată înțelege și să le urmeze.

mama-si-copilulAproape oricărei mămici i se întâmplă măcar o dată să țipe la copilul său pentru a fi ascultată. Și nu e de mirare mai ales astăzi, când personalitatea copiilor noștri este din ce în ce mai puternică. Chiar dacă sunt mici își doresc ca și ei să fie ascultați, iar uneori fac doar ceea ce vor ei, fără să bage de seamă că fac rău. Și iată că mama ajunge în situația de a țipa la copilul ei, iar după are numai păreri de rău.

Iată mai jos care sunt pașii pe care să îi urmezi pentru o educație ca la carte și care să te ajute să nu mai țipi la copilul tău!

1. Stabilește regulile casei!

Orice familie are reguli. Cu cât acestea vor fi mai clar evidențiate, de la mic la mare, cu atât copilul va ști ce anume să facă pentru a se feri de eventualele prostioare. Este bine să discutați cât mai mult, ori de câte ori aveți ocazia și să îi spuneți ceea ce vă nemulțumește. Mai mult ca sigur, copilul va fi atât de capabil să tragă singur concluziile și să facă astfel încât să nu vă mai necăjească.

2. Încercați discuțiile calme!

Cei mai mulți copii imită părinții. Așa că indiferent de context sau împrejurare, vorbiți calm. Ori de câte ori aveți copilul în preajmă ar fi indicat să aveți grijă ca el să audă doar un dialog în care domnește liniștea și pacea. Atunci când vă veți contrazice cu cineva, iar copilul se află lângă dvs, mai mult ca sigur acesta vă va imita, așa că este bine să păstrați un ton pașnic.

3. Găsiți o rezolvare a oricărui conflict!

Nu răspundeți la conflict prin conflict. Ori de câte ori sunteți puși în fața faptului împlinit, încercați să găsiți cea mai pașnică rezolvare. Niciodată nu luați acelați tip de atitudine întrucât copilul va observa și va considera că este firesc ca și el să se comporte astfel.

4. Răspundeți-i întotdeauna la întrebări!

Copiii sunt curioși și ori de câte ori vor avea ocazia nu vor ezita să vă pună întrebări, așa că ar fi bine să îi răspundeți ca unui adult, să încercați să găsiți întotdeauna cele mai bune răspunsuri, capabile să explice cât mai bine întrebarea adresată de copil.

5. Nu aplicați pedepse fizice sau verbale!

Pedeapsa nu reprezintă o soluție atunci când copilul vă supără. De aceea, renunțați la acest tip de agresiune față de propriul copil și încercați să fiți capabili să vă educați copilul într-un sens pozitiv. Puteți să îl lăsați să experimenteze anumite lucruri, însă e bine să îl atenționați că s-ar putea să greșească. De exemplu, dacă dorește să sară un obstacol, îi puteți spune că are voie, însă ar putea cădea și astfel s-ar putea răni. Deși poate fi dureros acest lucru pentru părinți, doar astfel copilul va cunoaște că nu este bine să facă acel lucru. Prin pedepse puteți restrânge curiozitatea copilului sau îi puteți îndrepta erorile doar pentru o anumită perioadă, însă mai mult ca sigur, la un moment dat va ajunge să experimenteze lucrul la care se gândește.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com