Cum să ferești copilul de pericolele din casă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fiecare etapă din viaţa copilului îţi ridică noi provocări. Până să facă primii pași, să stea în funduleţ, te-ai confruntat mai întâi cu colicii, apoi cu diversificarea. Pe măsură ce crește și crezi că inima ți se mai relaxează, mai apare cât ceva care te ține alert, băgat tot timpul în priză. Din momentul în care se ridică în piciorușe, încep și noile temeri.

Cum să ferești copilul de pericolele din casă (1).jpg

Picture 1 of 3

Este atât de entuziasmat să cunoască lumea ce-l înconjoară, iar acum nimic nu-l mai poate ține în loc. Este curios de orice obiect nou ce-i apare în cale, vrea să-l vadă de aproape și să-i descopere gustul.

Ce te faci când acest obiect este de fapt unul din metal, ascuțit sau toxic?

Mai mult, poate că încă nu a dobândit un echilibru perfect, încă nu este sigur pe mișcările sale sau poate că din contră este mai rău, ca argintul viu. Se deplasează cu viteză prin toată casa și nu există nicio piedică să-l oprească.

Ce faci cu colțurile pieselor de mobilier, cu suprafețele dure ce ar putea, la un impact, să-i provoace leziuni serioase?

Căzăturile nu pot fi preîntâmpinate tot timpul, și pe măsură ce tu-i îngrădești libertatea interzicându-i diferite lucruri, îi inhibi personalitatea. Așadar, ori cum ai face, nu este bine.

Ceea ce poți face este să iei măsuri de precauție.

Dacă nu ai recurs la acest lucru până acum poate ar fi bine să-ți dotezi locuința cu protecții pentru prize, acele căpăcele care le îmbracă pe cele neutilizabile temporar. Sunt practice și estetice.

De asemenea, sertarele de la bucătărie ar trebui prevăzute cu sisteme de siguranță, opritori, recomandate să-i țină departe pe micii curioși.

Detergenții de vase și rufe, soluțiile de curățare, precum și medicamentele, depozitează-le în locuri greu accesibile lui. Nu știi cum poate ajunge la ele. Un mic secret este ca atunci când este mai liniște în casă, atunci trebuie să te îngrijorezi mai tare.

Fiecare copil este diferit, însă cheia succesului este întotdeauna comunicarea. Chiar dacă este mic, nu-i subestima inteligența, încearcă să-i explici cu cuvinte puține, pe înțelesul său de ce nu este bine să se joace cu anumite obiecte, de ce nu este bine, de pildă, să introducă în guriță vreun cablu.

Un alt centru de interes poate fi fereastra. Pentru a-l proteja de un eventual pericol, pe lângă explicația de rigoare, este bine instalezi mânere cu sisteme de siguranță. Dacă este vorba de balcon, atunci asigură-te că grilajul este bine montat și solid.

Scările, etajerele și rafturile sunt un alt miracol al naturii, așa că nu ezita să instalezi protecții, să le fixezi bine în perete, pentru orice eventualitate.

Pardoseala reprezintă și ea un motiv pentru accidentările prichindelului și cu cât este mai lucioasă, cu atât mai periculoasă este. În acest caz, ai două soluții, fie îmbraci pardoseala, așezând un covor, astfel îl protejezi oarecum și de răceli, pentru că va avea tendința să stea mai mult pe jos decât în pat, fie îl echipezi cu șosețele antiderapante. Sunt acele articole prevăzute pe talpă cu niște bulinuțe mici din cauciuc.

Și lista nu se oprește aici. Trebuie să-ți faci o obișnuință din a nu lăsa lichidele fierbinți pe marginea mesei, de exemplu, iar pernele și pledurile, oricât de inofensive ar părea, trebuie înlăturate din calea „inamicului” pentru a evita asfixierea. Protecțiile pătuțului sunt recomandate o dată din prisma eventualelor escaladări, iar un alt motiv să nu se rănească în timpul somnului de gratii, care, de asemenea, până va crește mai mare trebuie să fie prezente. Căzutul din pat este una dintre cele mai comune lovituri.

Pentru colțurile și marginile pieselor de mobilier optează pentru accesorii adecvate, protecții din silicon sau cauciuc care să atenueze loviturile.

Obiectele minuscule, precum biluțele sau componentele jucăriilor, sunt alte lucruri de care trebuie să vă feriți pentru a evita eventualele accidente.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com