Copilul îşi petrece aproape jumătate din viaţă dormind.

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Miercuri, 4 octombrie a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului „Ai grijă de somnul copilului tău!” – seminar dedicat în întregime somnului copiilor noștri, cu unul dintre cei mai admirați și influenți specialiști în domeniu: d-na Doctor Mihaela Oros – Coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrică Regina Maria.

Participantii au avut posibilitatea de a adresa întrebări și de a primi pe loc răspunsurile la problemele care îi frământă sau motivele pentru care copiii adorm greu sau se trezesc în timpul somnului. 

Starea de somnolență resimțită la un moment poate fi mai puternică sau mai slabă și este determinată de mecanismul homeostatic (care reglează nevoia de somn) și de ritmul circadian. Mecanismul homeostatic se referă la perioada de timp care a trecut de când copilul a dormit ultima oară și valoarea datoriei de somn (somnul insuficient sau de proasta calitate în timpul uneia sau mai multor nopți).

Acestia sunt o parte din factorii biologici care perturbă somnului copilului:

  • Modificari ale ritmului circadian. Melatonina este secretată mai tarziu în timpul pubertății decât la copii și adulți. Aceasta întârziere reseteaza temporar ritmul circadian, fapt care explica de ce adolescenții merg la culcare mai tarziu si sa trezesc foarte tarziu.
  • Tulburari de somn, precum sforait, sindrom de apnee in somn, sindromul picioarelor nelinistite. Daca copilul sau adolescentul este irascibil, are un apetit scazut si manifesta tulburari de concentrare si de memorie, este recomandat sa consulti un medic pediatru specialist in somnologie.
  • Alte probleme de sanatate, cum ar fi: anxietate, alergii, infectii respiratorii, deviatie de sept.
  • Anumite medicamente, precum decongestionantele nazale, steroizii si unele medicamente pentru hipertensiune arteriala sau astm, pot afecta calitatea si durata somnului.
  • Factorii de mediu care au un impact negativ asupra somnului sunt: caldura, lumina, zgomotul, calitatea aerului.

Conferința a fost  organizată de compania Ella Congress & Events.

Mulțumim tuturor companiilor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment: Babylino, Solaris Plant si Sipet de Sidef.

Și nu în ultimul rând, mulțumim tuturor partenerilor media:Revista Baby,  Femeia.ro, Mami.ro, Revista Ioana, ROmedic.ro, Centruldeparenting.ro, Bebelu.ro, Bebeh.ro, Mama de Profesie,  Zecelucruri.ro, Stilulmeudeviata.ro, Mamaareblog.blogspot.ro, Blog.hopasus.ro,  Suntparinte.ro.

Dr. Mihaela Oros este Coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrică Regina Maria. Somnologia pediatrică există în România și datorită Dnei. Dr. Mihaela Oros. S-a implicat în dezvoltarea ramurei de somnologie pediatrică în România și în supraspecializarea medicilor în acest domeniu; A fondat Asociația pentru Tulburările de Somn la Copii și Adolescenti a cărei misiune este educația și accesul medicilor la informații valide și de ultimă ora; A dezvoltat laboratoare de studiu al somnului la copii.

Dr. Mihaela Oros a inițiat prima cercetare în România privind prevalența problemelor respiratorii în timpul somnului la copii și adolescenți. S-a dovedit că 1 din 10 copii sunt la risc de a dezvolta  o tulburare de respirație în timpul somnului, dintre care forma cea mai severa este apneea obstructiva în somn.

 Despre Organizator

Ella Congress & Events este unul dintre cei mai mari organizatori de congrese medicale din Romania, cu un portofoliu de peste 25 de evenimente anual, care implică mii de medici din România și nu numai. Ella Congress & Events se diferențiază prin standardul de excelență la toate nivelurile:  al conținutului livrat, al valorii și expertizei speakerilor, al experienței participanților.

Home

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com