Ce ne transmit copiii noştri atunci când râd? Elemente ale terapiei cu zâmbet pentru bebeluşi. „Râzi şi o lume întreagă va râde cu tine!”

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când devenim părinți învățăm destul de repede să explicăm plânsul bebelușului, dar puțini dintre noi știm că și râsul micuţului este plin de semnale. Râsul relaxează mușchii, dezvoltă creierul, are funcție socială și induce o stare generală de bine copilașului tău.

little child baby smiling lying under thr towel

În jurul vârstei de două luni, puiul tău va comunica cu tine, nu numai prin plâns, ci și prin zâmbet. În scurt timp, părinţii vor observa că bebeluşul este capabil să transmită, prin intermediul zâmbetului, o serie de mesaje.

Doar o lună mai târziu veți avea bucuria să auziți primele sale hohote de râs. Plini de emoție, părinții vor încerca să-l facă să râdă mereu, apelând la diferite giumbușlucuri, vor face mutrițe haioase, sau gesturi care s-au dovedit că-i provoacă celui mic starea de bine. Este important ca micuțul dumneavoastră să râdă, pentru că toate aceste trăiri pozitive fac parte din dezvoltarea lui afectivă.

În primele luni de viaţa, pielea este mai permeabilă, ceea ce favorizează absorbţia substanţelor care intră în contact direct cu pielea, în special în mediu umed, aşa cum se întâmplă în zona scutecului. Pentru a evita astfel de probleme, folosește scutecele sănătoase si testate dermatologic Bambo Nature. Pielea micuțului tău va respira mai bine, nu va avea acea senzație neplăcută, care-i schimbă dispoziția. Folosind scutecele sănătoase, cel mic va fi mai relaxat și mai predispus la joacă, fapt ce va duce, automat, la cascade râs cristalin.

Scutecele Bambo Nature, care sunt eco-friendly şi de ultimă generație, sunt perfect sigure pentru bebeluși și au calitate premium. Straturile interioare ale scutecelor, cu un sistem unic de aerisire, lasă pielea bebelușului să respire și îi protejează sănătatea, fiind plăcute și moi la atingere. În plus, au proprietăți super absorbante, menținând mereu uscată pielea bebelușului tău.

De asemenea, părțile laterale ale scutecelor sunt confecționate din materiale elastice care se adaptează perfect la dimensiunile bebelușului și rezultă o potrivire perfectă, de fiecare dată. Dotate cu straturi de protecție împotriva umezelii, conduc la o reducere maximă a risculului de scurgeri și permit o libertate totală de mișcare puiului tău.

La 4 luni micuțul dumneavoastră se va juca scoțând diverse sunete pe care le asociază cu râsul. Un bebeluș bine dispus zâmbește când i se vorbește, gângurește, chiuie spontan, mai ales când își recunoaște mama. Dacă i se vorbește și este mângâiat, scoate sunete asemănătoare râsului.

De la 6 luni, râsul micuțului dumneavoastră se va auzi tot mai des, iar mici jocuri de rol vor contribui din plin la aceasta.

Între 9 luni și un an, copilul face anumite gesturi care a observat că provoacă bună-dispoziția celor din jur. De acum, el râde cu poftă, în hohote, asumându-şi rolul de a-i distra şi pe ceilalţi.

Râsul reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea intelectului micuțului tău. Râsul său, care ne umple viața de lumină și fercire, are rol în dezvoltarea acestuia, contribuind la creșterea imunității, fiind și un semn de sănătate psihologică și de dezvoltare mentală. Totodată, râsul reprezintă modul prin care puiul tău își manifestă iubirea față de cei dragi și felul în care reușește să unească întreaga familie. Mai este un bun mod de relaxare și calmare. Specialiștii spun că, în reprizele de râs, corpul se află în continuă schimbare, în principal în sensul relaxării totale a organismului. Atunci când copilul tău râde, se elimina enodorfine și serotonină din creier, acei hormoni responsabili cu buna dispoziție.

Starea de bine din jurul micuţului tău este esenţială. Înconjoară-l de lucruri în culori vii, de jucarii vesele, întâmpină-l la trezire cu manifestări de bucurie, ajută-l să adoarmă cu poveşti vesele, comunicaţi în interiorul familiei pe un ton cald şi păstraţi-vă un tonus bun pentru a vă putea permite momente în care să cântaţi şi să dansaţi cu micuţul. 

Pentru a contribui la buna lui dispoziţie, asigură-te că ai aerisit bine camera în care stă micuţul, că faceţi frecvent plimbări în natură, că îl hraneşti cu alimente sănătoase, pline de nutrienţi şi că este în permanenţa curat, iar toate lucrurile pe care le aduci în contact direct cu pielea lui sunt din ingrediente naturale şi hipoalergenice.

Prin zâmbet, micuţul tău îţi mulţumeşte pentru gustul supei, pentru jucăria cea nouă, pentru că imiţi atât de bine un animăluţ preferat. Prin zâmbet îţi urează „Bine ai venit acasă!”, îţi spune cât e fericit că s-a trezit lângă tine, îţi indică preferinţele lui din mediul înconjurător. În concluzie, zâmbetul micuţului este o invitaţie în universul lui emoţional.

Ajută-ți copilul să râdă şi să facă față provocărilor ce apar pe parcursul creșterii și dezvoltării sale. Profitaţi și râdeţi din toată inima împreuna cu el, iar transferul de energie pozitivă dintre voi va face relaţia mai puternică, mai relaxată şi mai fericită!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com