Băița de seară – iată 10 lucruri pe care să le ai în vedere pentru o îngrijire completă!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fără doar și poate, baia este un obicei sănătos, cu care este bine ca părinții să-și desprindă copiii încă de la cea mai fragedă vârstă. De aceea, în rândurile care vor urma vom încerca să-ți vorbim un pic despre ritualul băiței de seară la bebeluși.

Totul începe cu… o cadă. Pe piaţă există o mulțime de cădiţe pentru copii, unele de-a dreptul ieșite din comun. Astfel, ai parte de cele simple, gonflabile, cu ventuze pentru a fi prinse de cada mare, ba chiar și cădițe de pluș. Ați amețit puțin, nu-i așa? Cu toate acestea, cel mai important lucru de care să țineți cont atunci când achiziționați o cadă pentru cel mic se referă la siguranţa şi stabilitatea pe care le oferă. Gândește-te bine la locul în care doreşti să-i faci micuţului baie, de spaţiul şi condiţiile pe care le ai, astfel încât să-ţi fie şi ţie comod şi să nu existe riscul ca văniţa să alunece sau să se răstoarne.

Înainte de a începe baia, pregătiţi toate lucrurile de care veţi avea nevoie. Așa că… să începem:

  1. Termometru. Temperatura apei trebuie să fie optimă, nici prea rece, nici prea caldă.
  2. Tampoane din bumbac. Ideale pentru a spăla copilul pe față.
  3. Bureţel sau mănuşă din pânză
  4. Vas cu apă fiartă şi răcită. Uneori este nevoie să mai completezi apa din cădiță.
  5. Prosop de faţă.
  6. Scutece. Indiferent dacă ai ales din cele de unică folosință sau cele textile, sunt un ”must have” până îl înveți pe cel mic la oliță.
  7. Prosopul în care îl veţi scoate din cădiţă.
  8. Hăinuţele pentru somn.
  9. Produsele de igienă corporală. Le-am lăsat intenționat la urmă pentru că vrem să-ți vorbim despre ele.
  10. Medicii sfătuiesc părinţii să folosească produsele de baie alcătuite din ingrediente naturale. De asemenea, ar trebui evitată folosirea spumei de baie. Se pare că efectele nocive chiar ale produselor special concepute pentru bebeluşi se resimt cu precădere în primele şase săptămâni de viaţă şi, mai ales, la copiii care moştenesc genetic predispoziţia către eczemă. De aceea, pentru a evita să te confrunți cu o astfel de problemă, îți recomandăm gama Bebe Drag de la Vivanatura. Sunt produse cu produse care au ingrediente naturale în proporție de 99-100%, în realizarea cărora sunt puse în aplicare principii tradiționale, cum sunt informațile din medicina tradițională românească și medicina ayurvedică, precum și mijloace și tehnologii noi de prelucrare, care urmăresc să pastreze intacte proprietățile plantelor și altor substanțe naturale folosite.

Cât despre frecvenţa pe care ar trebui să o aibă băiţa de seară, nu există o regulă strictă. În principiu, Academia Americană de Pediatrie recomandă ca bebeluşilor şi copiilor, în general, să li se facă baie generală o dată sau de două ori pe săptămână, nu mai des.

Cât timp ai grijă să-l speli la funduleţ la fiecare schimbare a scutecului şi să îl ştergi pe faţă în cazul în care regurgitează, e suficient. Mai mult, baia zilnică ar putea să-i usuce pielea.

Dacă însă cel mic se calmează la baie şi adoarme apoi mai uşor, poţi profita de acest lucru făcându-i baie zilnic, dar fără să foloseşti produse specifice, ci doar cu apă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com