Îngrijirea bebelușului

Îngrijirea bebelușului reprezintă o etapă pe cât de plăcută, pe atât de dificilă pentru fiecare părinte ajuns acasă cu micuțul său.

Primele ore de viață par să treacă extrem de ușor, bebelușul aflându-se sub grija personalului medical al maternității, însă odată ajunși acasă, cel mic trece în grija părinților care, aflându-se la prima experiență de acest fel, sunt neîndemânatici și mai ales temători.
Bebelușul este o ființă plăpândă care are nevoie de multă atenție, protecție și o îngrijire minuțioasă. Are nevoie să i se facă băiță, să-i fie schimbat scutecelul, trebuie să fie alăptat ori hrănit cu biberonul, adormit, măngâiat, iubit. Într-un cuvânt, are nevoie de tine 24 de ore din 24, fiecare secundă fiind extrem de prețioasă. De multe ori părinții au impresia că bebelușul îi urmărește cu privirea prin încăpere în așa fel încât să nu se simtă singuri – într-adevăr, are nevoie și de iubirea ta. În același timp, bebelușul te vrea alături și ori de câte ori ceva din cele de mai sus îl deranjează ori atunci când dispari, chiar și pentru câteva secunde, începe să plângă.
Așadar, îngrijirea bebelușului înseamnă totul – înseamnă să înveți să ai grijă de pielea sa, să îi faci băiță, să îi schimbi scutecelul, să îi speli cu grijă hăinuțele, să îl adormi, să îl hrănești, să îi vorbești. Dar, să le luăm pe rând.

Doctor Simona Pecec - Medic Specialist Pediatru:
Hidratarea în exces nu este benefică pentru îngrijirea bebelușului, putând duce la iritații, mai ales la nivel fesier, unde alături de alți factori (temperatură ridicată, frecarea cu scutecul, urină) determină apariția uneia dintre cele mai frecvente iritații - dermatita de scutec.

Sfatul medicului pentru tinerele mămici – Cum să faci alegerile optime pentru creșterea bebelușului tău.

Orice femeie care și-a dorit un copil încearcă să facă totul pentru a-i asigura acestuia un start bun în viață, iar dezvoltarea sa să fie una armonioasă, atât pe plan fizic, emoțional, cât și intelectual. Alegerile pe care le faci sunt esenţiale. Iată câteva dintre recomandările medicilor, uşor de urmat […] mai mult »

Pielea bebelusului are nevoie de îngrijire! Vezi de ce să alegi produsele naturale!

Pe toată perioada copilăriei, îngrijirea pielii, cel mai mare organ al corpului nostru, trebuie să fie maximă. Poate nu știați, dar un nou-născut are un pH al pielii neutru, iar în timp acesta devine acid, astfel încât epiderma să se apere singură de microorganisme. Acesta este de altfel și motivul […] mai mult »

Băița de seară – iată 10 lucruri pe care să le ai în vedere pentru o îngrijire completă!

Fără doar și poate, baia este un obicei sănătos, cu care este bine ca părinții să-și desprindă copiii încă de la cea mai fragedă vârstă. De aceea, în rândurile care vor urma vom încerca să-ți vorbim un pic despre ritualul băiței de seară la bebeluși. Totul începe cu… o cadă. […] mai mult »

La plajă cu bebelușii. De la ce vârstă îi putem expune pe micuți la soare? Ajută cremele de protecție?

Expunerea bebelușului la razele soarelui trebuie făcută într-un mod extrem de responsabil și urmărind câteva reguli stricte. Prima regulă în acest sens este să eviți această expunere la soare pe cât posibil în cazul bebelușilor mai mici de 6 luni pentru că razele UV pot produce insolație, diverse afecțiuni ale […] mai mult »

Cât de curat trebuie să fie orice obiect care intră în contact cu bebelușul tău? Unde greșesc mămicile?

Una dintre marile obsesii ale mămicilor din prezent este igiena bebelușului. Studiile arată că aproximativ 77% dintre mămici consideră că protejarea celui mic de microbii și virușii care îl înconjoară este, de fapt, cea mai importantă parte a creșterii lui. Principala problemă cu care se confruntă mămicile este contactul bebelușului […] mai mult »