Botez

Ce să cumperi pentru ziua botezului

Sfânta taină a botezului reprezintă unul dintre cei mai importanți pași din viața fiecăruia. Este inițierea în creștinătate și în lume a nou-născutului încă din cele mai vechi timpuri. Ziua botezului înseamnă pentru fiecare dintre noi ceva diferit: pentru mămică înseamnă o zi plină de fericire, recunoștință și pace, iar […] mai mult »

Trusou botez

trusou botez

Orice trusou botez creează o serie întreagă de probleme atât mamei, cât mai ales nașilor de botez. Hăinuțele bebelușului trebuiesc alese cu mare grijă, așa încât nimic să nu scape. De aceea, nașa trebuie să se intereseze din timp și să îi ofere copilului de îmbrăcat tot ceea ce ar […] mai mult »

Obiceiuri botez

obiceiuri botez

Orice părinte se interesează de obiceiuri botez mai înainte de încreștinarea copilului său. Fiind un lucru tradițional, nu avem cum să ratăm cele mai frumoase obiceiuri. Fiecare personaj ce participă la botezul copilului (nașii, părinții, moașa, până și ursitoarele) vor avea un rol de dus la bun sfârșit. Toate fac […] mai mult »

Mărturii botez

marturii botez

Cele mai frumoase mărturii botez vor fi alese pentru prima petrecere a puiului tău, în semn de mulțumire că oaspeții v-au fost alături într-un astfel de moment important. Botezul copilului este cel mai important eveniment al familiei, fiind așteptat cu mare nerăbdare atât de cei invitați, cât mai ales de […] mai mult »

Invitații botez

invitatii botez

Orice tip de invitații botez ai alege nu ai cum să nu te gândești ca acestea să fie pe placul fiecărui participant. Desigur, fiind ziua creștinării bebelușului tău, emoțiile sunt destul de numeroase și îți dorești astfel ca totul să fie foarte bine pus la punct, în așa fel încât […] mai mult »

Tort botez

tort botez

Ca orice eveniment special, prima petrecere a copilului tău va trebui să se încheie prin tort botez. Cu toate că orice detaliu este important, aceasta este probabil cea mai așteptată etapă a serii, fiind momentul în care cei doi părinti tăie felioare subțiri pentru toți invitații. Ca și petrecerea de […] mai mult »

Ursitoare botez – tradiție sau modernism?

ursitoare botez

Ce înseamnă „ursitoare botez”? Să fie tradiție sau pur și simplu încă un moment al petrecerii? Religia e cea care ne îndeamnă să ne botezăm copiii, să-i creștinăm pentru a trăi în această lume drept cuvântători ai Domnului. Tradiția e cea care ne înseamnă să respectăm anumite ritualuri menite să […] mai mult »