Alăptarea

Lăsând deoparte faptul că alăptarea întărește legătura dintre mamă și bebeluș chiar din momentul venirii acestuia pe lume, va trebui să privim și către calitățile nutriționale ale laptelui de mamă, fiind cel mai bun și mai steril aliment ce îi poate fi oferit sugarului.

Alăptarea bebelușului atrage pe de o parte atât o serie de avantaje pentru puiul de om, determinând o creștere și dezvoltare armonioasă, cât și pentru sănătatea mamei. Chiar și așa, alăptarea va trebui gestionată cu grijă, fiind un proces care are nevoie de îndrumare atât din partea medicilor, cât și din partea consultanților certificați internațional în alăptare.

Proprietățile laptelui matern sunt binecunoscute încă din cele mai vechi timpuri, așa că până și astăzi Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea până la vârsta de doi ani sau chiar mai mult. Proprietățile nutritive ale laptelui de mamă determină întărirea imunității copilului, creându-i o serie întreagă de anticorpi, capabili să îl apere în fața diferitelor afecțiuni ce l-ar putea ataca de-a lungul timpului. De asemenea, prin alăptare bebelușul este mult mai bine protejat în fața diferitelor alergii alimentare ce pot apare, este ferit de răceli ori îmbolnăviri dese. În același timp, medicii concluzionează că bebelușii alăptați la sân mai mult timp vor fi feriți de cariile de biberon, având o dentiție puternică, dar și de sindromul de moarte subită. Se poate spune că riscul de a dezvolta diferite afecțiuni ale aparatului urinar, respirator, digestiv atât în copilărie, cât și în adolescență este mult mai scăzut, la fel cum și riscul de obezitate, diabet ori boli de inimă este redus. În plus, copiii alăptați la sân sunt mult mai inteligenți, beneficiind de un IQ mult mai ridicat comparativ cu bebelușii hrăniți cu lapte formulă. În plus, nu au colici, ceea ce vă va putea feri de plânsetele supărătoare și de neconsolat ale copilului.

Așa cum aminteam mai sus, alăptarea produce efecte pozitive și atunci când vine vorba de mamă. Contractarea pereților uterului se va produce mult mai rapid întrucât organismul mamei care alăptează la sân bebelușul va elibera oxitocina, un hormon cu rol esențial în această direcție. În plus, prin oxitocina mama se va putea elibera mai ușor de stres și neliniștea provocată de naștere, fiind mai fericită și mai sigură de forțele sale. Tocmai de aceea, alăptarea constituie un remediu pentru tratarea ori prevenirea depresiei postpartum. În plus, medicii concluzionează că mamele care alăptează vor fi ferite de afecțiuni precum cancerul mamar ori ovarian, precum și de osteoporoză. În același timp, alăptarea ușurează procesul de pierdere în greutate, dorit de orice femeie după naștere. Acest lucru se explică prin faptul că consumul energetic este mult mai ridicat, orice femeie pierzând în medie zilnic circa 700 kcal.

Alăptarea – cea mai bună alegere pentru copilul tău!

Laptele matern este o minune a naturii ce satisface în totalitate necesitățile copilului tău. În plus, prin alăptare îi oferi copilului nutrienții esențiali unei dezvoltări armonioase. Pregătirea pentru alăptare Nu este necesară o pregătire specială a sânului pe parcursul sarcinii; corpul tău se va adapta singur. Când este posibil, permite […] mai mult »

Alăptarea – cea mai bună alegere pentru copilul tău!

hipp_mama_adv-10

Laptele matern este o minune a naturii ce satisface în totalitate necesitățile copilului tău. În plus, prin alăptare îi oferi copilului nutrienții esențiali unei dezvoltări armonioase. Pregătirea pentru alăptare Nu este necesară o pregătire specială a sânului pe parcursul sarcinii; corpul tău se va adapta singur. Când este posibil, permite […] mai mult »

Iată cele mai frumoase poze despre alăptare! Ele au fost interzise de o rețea de socializare!

alaptarea

Aceste poze sunt extrem de sensibile. Dezvăluie alăptarea în cel mai frumos chip. Cu toate acestea, imaginile au fost interzise de pe o rețea cunoscută de socializare. Melissa Jean Wilbraham este fotograf profesionist și a surprins momentul în care mama își pune bebelușul la sân chiar imediat după venirea acestuia […] mai mult »

Iată pozele controversate ale unei mămici fotograf, surprinse în timp ce își alăpta copilul!

alaptarea

Această mămică este un fotograf profesionist din Arizona și a realizat o ședință foto care a stârnit mari controverse în întreaga lume. Jade Beall, din Arizona, Statele Unite ale Americii, a realizat câteva fotografii inedite, surprinse în timp ce își alăpta copilul în vârstă de trei anișori. Fotografa a realizat […] mai mult »